Mengorek Gambar Rahsia Facebook Bulan Ini

July 14, 2017
Mengorek Gambar Rahsia Facebook Bulan Ini
 

Nota sebelum ini, kau dah belajar korek video Facebook mengikut waktu yang mana boleh menjadi senjata yang sangat membantu pemasaran kau terutama dari segi content marketing. Kali ini, kau belajar mencari gambar pula berdasarkan waktu.
.
KEPENTINGAN
  • i. Untuk testimoni gambar terbaru (testimoni terkini)
  • ii. Untuk mengesan trend semasa/ terkini
  • iii. Untuk melihat apa pesaing kita buat
  • iv. Untuk meningkatkan lagi ilmu content marketing kau ke tahap tinggi
  • v. Untuk jadi genius dalam perniagaan seperti anak didik Gugel Jer yang lain
  • vi. Untuk banyak lagi benda ikut kreativiti kau.

STORY
BTW, kebanyakan skil ini sebenarnya digunakan oleh FBI untuk mengesan penjenayah melalui media sosial dengan cara mengesan aktiviti si penjenayah, saudara-mara si penjenayah, kenalan si penjenayah dan sebagainya.
.
Cara ini aku pernah gunakan untuk mengesan aktiviti pelanggan aku dan juga untuk mengesan seseorang yang mungkin  menghilang - contohnya, orang yang lari dari kehutangan bank. Aku pernah kerja dengan pihak bank.
.
Gabungan skil-skil ini secara kreatif juga insyaAllah membolehkan kau menguasai pemasaran Facebook hingga ke tahap macam pakar marketing, sales ratus ribu setiap bulan tanpa memerlukan kos tinggi puluhan ribu.
.
Contohnya, aku sudah sampai ke tahap beriklan kepada orang-orang yang aku nak, tanpa perlu like page, tanpa perlu minta email, tanpa perlu tukar like post kepada like page, tanpa perlu add friends. Skip part-part ini dan sekadar beriklan direct kepada buyers yang kita nak.
.
Untuk mencapai tahap ini, seperti yang aku katakan dalam post MOTIVASI #4 sebelum ini, FOKUS.
.
.
CARA CARI GAMBAR RAHSIA BULAN INI
Caranya mudah saja, sekadar gantikan perkataan KEYWORD dalam link dibawah dan paste kat dalam kotak ADDRESS BAR. (Rujuk Gambar).
.
LINK:
https://www.facebook.com/search/str/KEYWORD/stories-keyword/photo/stories/this-month/date/stories/intersect
.
CONTOH: Aku cari post 'tips copywriting' dalam bulan ini. Hasilnya boleh rujuk gambar.
https://www.facebook.com/search/str/tips%20copywriting/stories-keyword/photo/stories/this-month/date/stories/intersect


NOTA:
Untuk dua atau lebih perkataan, sekadar gunakan simbol % untuk SPACEKAN dua perkataan atau sekadar guna SPACE je pun boleh.
.
.
CARIAN GAMBAR RAHSIA LAIN:
i. Untuk Cari Gambar rahsia bulan lalu
Link:
https://www.facebook.com/search/str/KEYWORD/stories-keyword/photo/stories/last-month/date/stories/intersect


ii. Untuk Cari Gambar Rahsia Sepanjang Tahun Ini
Link:
https://www.facebook.com/search/str/KEYWORD/stories-keyword/photo/stories/2017/date/stories/intersect


iii. Untuk Cari Gambar Rahsia Tahun Lalu
Link:
https://www.facebook.com/search/str/KEYWORD/stories-keyword/photo/stories/2016/date/stories/intersect



(Sekadar gantikan nombor tahun untuk cari post dari tahun anda nak)
.
Mudah bukan?
.
Kebanyakannya mudah. Cuma jadi kompleks bila kita tersalah belajar benda kompleks sampai tahap berserabut kepala. Itu yang banyak tak jadi tu. :)
.
.
KESIMPULAN
i. Jadikan ilmu ini untuk sandaran anda mengandakan skil pemasaran anda ke tahap terbaik
ii. Jangan takut untuk belajar ilmu PERCUMA, kadang-kadang PERCUMA ini pun power juga jika digunakan secara kreatif.
iii. Sertai Group Gugel Jer untuk ilmu 100% lebih power untuk kebaikan kau dan masa depan kau. InsyaAllah.
 
Testimoni tu merujuk kpd Fesbuk Jer Advanced sbnrnya. :)

Gugel Jer insyaAllah simple dan ringkas.
Ringkas tapi padat. 
Tak perlu buang masa setahun. Sehari insyaAllah boleh kuasai dan praktik.
Support insyaAllah terbaik yang mampu diberi. 
Dapatkan Gugel Jer hari ini untuk letupkan skil pemasaran anda ketahap 100%.

No comments:

Powered by Blogger.