Mengorek Video Rahsia Facebook Bulan Ini

July 13, 2017
Mengorek Video Rahsia Facebook Bulan Ini


Menyambung nota emas kita, pada kali ini aku tunjukkan kepada kau cara untuk mencari rahsia berbentuk video pada bulan ini.

'Rahsia' ini merujuk kepada keyword atau benda yang kau nak cari kat Facebook. Ia boleh jadi sekadar kelas online, atau tips harian sifu underground atau sekadar video suka-suka pelanggan kau yang mention betapa bestnya produk kau (testimoni jujur yang free).

'Bulan ini' pula merujuk kepada tempoh video tersebut disiarkan, iaitu bulan ini. Kau tak akan dapat post dari bulan lalu atau tahun lalu. Jadi, content kau adalah updated dan insyaAllah terbaru. Macam skil Facebook Ads yang diajar tahun lalu, belum tentu berkesan untuk bulan ini. :)

Kepentingan Ilmu Ini?
  • Untuk ilmu tambahan tak kira pemasaran, close sale, cari interest, pembinaan avatar dsb.
  • Untuk testimoni produk (jika ada) - testimoni real dari user
  • Untuk mempelajari trend semasa produk/ perniagaan
  • Untuk menjadi lebih genius dalam berniaga macam anak-anak didik Gugel Jer yang lain
  • Dan banyak lagi ikut kreativiti kau.
Caranya mudah saja, sekadar gantikan perkataan KEYWORD dalam link dibawah dan paste kat dalam kotak ADDRESS BAR. (Rujuk Gambar).

Link:
https://www.facebook.com/search/str/KEYWORD/stories-keyword/video/stories/this-month/date/stories/intersect

Contoh: Aku guna keyword 'rahsia'
https://www.facebook.com/search/str/rahsia/stories-keyword/video/stories/this-month/date/stories/intersect

HASILNYA:





NOTA:
Untuk dua atau lebih perkataan, sekadar gunakan simbol % untuk SPACEKAN dua perkataan atau sekadar guna SPACE je pun boleh.

CARIAN RAHSIA LAIN:
i. Untuk Cari Video rahsia bulan lalu
Link: https://www.facebook.com/search/str/KEYWORD/stories-keyword/video/stories/last-month/date/stories/intersect



ii. Untuk Cari Video rahsia Tahun Ini (2017)
https://www.facebook.com/search/str/KEYWORD/stories-keyword/video/stories/2017/date/stories/intersect


iii. Untuk Cari Video rahsia Tahun Lalu (2016)
https://www.facebook.com/search/str/KEYWORD/stories-keyword/video/stories/2016/date/stories/intersect



(Sekadar gantikan nombor tahun untuk cari post dari tahun anda nak)

Mudah bukan?

KESIMPULAN:
i. Gunakan strategi untuk mendapatkan video yang boleh membantu meningkatkan perniagaan anda
ii. Jangan lupa dapatkan Gugel Jer segera untuk letupkan skil pemasaran anda 100%

No comments:

Powered by Blogger.